torstai 15. marraskuuta 2018

Se on pukeutumiskysymys

Hyvät marraskuun marisijat. Koen velvollisuudekseni ilmoittaa, että tälle kaiken verhoavalle harmaudelle ei ole näkyvissä loppua. Auringon viimeisimmistä liikkeistä ei ole havaintoja, eikä sen piilopaikkaa ole valitettavasti onnistuttu tänäkään vuonna paikantamaan.

Kukaan ei myöskään ole saanut kiinni sitä herra sadepilveä, joka röyhkeästi sumuttaa suihkepullollaan kylmää vettä kaikkien tunnollisten työmatkapyöräilijöiden väsyneille kasvoille aamuisin. 

Syksyn synkkyys näyttää kaikessa surkeudessaan olevan väistämätön osamme.

Mikäli kuitenkin valitsemme selviytyä näistä vuoden vaikeimmista viikoista, on meidän laitettava masentuneet mielemme yhteen. Nyt jos koskaan on syytä valjastaa käyttöön kaikenlaiset life hackit ja niksi-pirkat, joiden avulla tämä kamala kuoleman kuukausi voisi olla hieman siedettävämpi.

Saanen siis esitellä teille omia keinojani ankeuden vähentämiseen.

Kaikkein merkittävimmät marraskuista elämänlaatua parantavat tekijät ovat kumisaappaat sekä vedenpitävät housut ja takki. Ilmankin pärjää, mutta kun on tarpeeksi monta kertaa töihin päästyään puristanut kummastakin sukasta desin kuravettä lattialle ja pyyhkinyt siinä samalla kaulalle valuneen meikkivoiteen, sitä luonnollisesti pohtii tilanteen välttämättömyyttä. Märissä farkuissa paleleminen on myös omiaan aiheuttamaan muuttohalukkuutta tämän lintukodon rajojen ulkopuolelle.

Mutta koska kotiin ei oikein voi jäädä, eikä työnantajani ole toistaiseksi antanut tiimillemme lupaa hankkia etätoimistoa Balilta, ainut järkevä ratkaisu oli turvautua Gore-Texiin. Ja kas vain, marraskuu muuttui millin mukavammaksi. Tämä kuukausi jos mikä on pukeutumiskysymys.

Oikeanlainen vaatetus tekee lopulta aika monen muunkin asian elämässä keskimääräistä helpommaksi.

On esimerkiksi aivan eri asia kohdata vastoinkäymiset kääriytyneenä positiivisuuden peittoon kuin synkkyyden säkkiin. Kaikenlaiset ristiriidat puolestaan ratkeavat  todennäköisemmin kietoutuneena rauhan lippuun – ei kiristettynä kuristavaan korsettiin. 

Joskus kannattaa kokeilla myös lempeyden lapasia, nauravaa nuttua tai vaikka hilpeää huopahattua. Sillä kuten kaikki tyylitietoiset tietävät, pienillä asusteilla voi olla hurjan suuri vaikutus kokonaisilmeeseen. Yhtäkkiä vesilasit ovatkin puoliksi täynnä, ja kenties sillä herra sadepilvelläkin on hopeareunuksensa.

Jotenkin minusta tuntuu, että saatamme sittenkin selvitä marraskuusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti